2014 m. rugpjūčio 31 d., sekmadienis

Ignoruojant Milaną. Į Italijos provinciją!

Vienintelis itališkas nesusipratimas, mano manymu, yra Milanas. Klausiu dažnai savęs, kokiu kriterijumi remiantis, jis "papuolė" į šlovingosios Italijos teritoriją. Jis visas toks trenkiantis betonu, stiklu ir metalu, šalies architektūrą bjaurojantis niekuo neišsiskiriančiais namais, ir jei netikite, pasinaudoję bet kuria naršykle, pabandykite akis paganyti šio miesto fotografijose, pažadu, nusivilsite pamatę, kad Milanas gali didžiuotis tik žymiuoju Duomo - miesto katedra, pastatyta Gotikos stiliumi.


Milano gatvėse
Žymusis Milano Duomo
                       
Miesto fragmentas

Na, ir jei nesate žymus modelis ar tik mados naujovėmis gyvas žmogus, siūlyčiau šiame mieste neužsibūti, na nebent dar užsukti į vietinių pamėgtą Naviglio Grande - paupyje nusidriekusi kavinių, barų bei "pab'ų" virtinė, siūlanti lankytojams laimingą valandėlę ("Happy hour") su taure aperityvo. 






Link tikrosios Italijos!

Kadangi keliaudama nuolat esu įsprausta į griežtus laiko rėmus, nieko nelaukdama skubėjau į traukinių stotį, link perono, kuriame išsirikiuoja traukiniai į Komo (it. Como), ir vos per gerą valandą atsirandu ten, kur norėjau, kur rekomendavo italai ir ne tik.

Komo laikrodis 
 Komo miestelyje skubu link vietinio uosto, kuriame įsigyju kelto bilietą į išliaupsinatąjį Bellagio. Nustebino bilieto kaina (10 eurų), mat ežero pakrantėmis nesitikėjau ilgos kelionės. O pasirodo, šis keltas it išdidus italas, neskubėdamas, elegantiškai, pakeliui "pakšteldamas" kiekvienam pravažiuojamam miesteliui į krantą, plaukė net dvi valandas link mano galutinio kelionės tikslo.


Pakeliui į Bellagio 

Bellagio!

Atvykusi į Bellagio dar kartą supratau, kad skambiausiai mano širdis "dainuoja" itališkoje provincijoje, kurioje laiko tėkmę išduoda ne į darbus, iš darbų skubantys, ar nervingai kamščiuose pastrigę gyventojai (kas būdinga didmiesčiams), o ramiai, it meditacijai kviečiantis, valandas skaičiuojantis bažnyčios varpas. 

Ar panašu, kad čia skubama gyventi?




Komo ežeras
Bellagio gatvėse
Atsipalaidavę

Atsipalaidavę turistai (gausiai aplink ežerą susibūrę prancūzai bei anglai), bei svetingai nusiteikę italai, kėlė nuotaiką bei norą sugrįžti ilgėliau. Kad artimiau susipažinti su kitais, akies krašteliu, keltui plaukiant, matytais pakrantės miesteliais - Tavernola, Torno, Urio, Varenna…    




Pakelės eksponatai
                                   
P.S. jei turėsite tik kuklias laiko nuotrūpas, į Bellagio galite nuplaukti greituoju keltu (kaina - 19 eurų) arba pirštu dūrę, pasirinkite artimesnį pakrantės kaimelį, net neabejoju jie visi ir kiekvienas savaip jaukūs. 



Bellagio krante..
Komo uoste
Bellagio fragmentas
        






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą